Historien om Weber® Grill Academy
Historien om Weber® Grill Academy

Forløberen for Weber® Grill Academy så dagens lys som et samarbejde mellem kapelmester og senere kogebogsforfatter, Jan Glæsel, og hans kone, Miriam, og Weber-Stephen Nordic. Glæsel-parret optrådte blandt andet i tv-programmet Syng med, der blev sendt fra Bakken, hvor de demonstrerede brugen af kuglegrillen. I forlængelse af parrets kogebøger og tv-programmerne blev de grebet af undervisningselementet og fik indrettet et specialdesignet udekøkken i hjemmet i Fredensborg, hvor små hold af grill-entusiaster kunne lære at grille sig til alverdens lækkerier. Det inspirerede Weber-Stephen Nordic til i 2004 i samarbejde med Miriam og Jan at etablere den første spæde version af en grillskole på en gård i Fredensborg.
I 2007 søgte Glæselparret nye udfordringer, men Weber-Stephen Nordic overtog retten til navnet Grilleriet – og samme år åbnede så det første fuldbårne grillskole, Grilleriet Aalborg, ved hovedkvarteret i Nørresundby. Siden har Grilleriet åbnet afdelinger i blandt andet København, Chicago, Paris, Frankfurt, London og Mumbai. Navnet ”Grilleriet” blev i 2015 ændret Weber® Grill Academy.

Et hus bygget på unikke oplevelser
Det eksperimenterende har helt fra begyndelsen været en del af grillskolerne. For siden det første akademi i 2007 åbnede i Aalborg, har visionen været at skabe den ultimative kulinariske legeplads. Et frirum, hvor gæsterne netop kan eksperimentere, forsøge, fejle, prøve igen, lykkes og sejre.
Weber® Grill Academy har hvert år besøg af mange private gæster, men den kulinariske legeplads er også blevet et sted, hvor personalemøder, forretningsmøder, teambuilding og den årlige sommerfest bliver løftet til et nyt niveau. Alle gæster bliver dygtigere til at tilberede et lækkert måltid ved grillen – og at uanset, om man kommer som privat eller sammen med kollegerne, så handler Weber® Grill Academy om passion, kreativitet og legelyst.

Foruden at tage sig af glade gæster, har Weber® Grill Academy lige fra begyndelsen også fungeret som testcentre for opskrifter, produkter og redskaber. Og Weber® Grill Academy København er med tiden blevet et testcenter for hele Europa.
Bag det gastronomiske multihus står Webers professionelle grillmestre, kokke og vinkendere, der lever for at grille og ånder for at dele ud af deres viden. Med passioneret entusiasme tager de gæsterne med på en inspirerende rejse igennem grillens univers – fra oksemørbrad til omeletter, fra flæskesteg til flødeboller og fra kylling til kransekage.

Weber® Grill Academy Aalborg
Der er en helt særlig stemning over det 1.100 m2 store Weber® Grill Academy Aalborg. Det var nemlig ikke bare den første officielle grillskole, der så dagens lys, men er også placeret som en integreret del af Weber-Stephen Nordics hovekontor. Derfor tilbyder Weber® Grill Academy Aalborg som noget særligt virksomhedsbesøg hos grillgiganten på Bøgildsmindevej – et besøg, der naturligvis afsluttes med, at gæsterne selv forsøger sig på grillene.

Køkkenet er siden åbningen flere gange renoveret og udvidet, så det ved indgangen til 2015 kan rumme 50 personer hands-on. Foruden det store køkken, råder Weber® Grill Academy Aalborg over showroom, lounge, Smokey Joe® Bar, auditorium, mødelokaler, dining room, mulighed for ball room, gourmetshop samt grillpavilloner. Der er plads til 50 siddende gæster i auditoriet. Udover åbne temagrillkurser for alle, mødefaciliteter, teambuilding og virksomhedsbesøg hos Weber, så er netop skræddersyede specialevents en af forcerne på Weber® Grill Academy. Det gælder alt fra jubilæer og fødselsdage til sommerfester og foredrag, som Weber® Grill Academy Aalborg gennem årene har opbygget stor erfaring med at fungere som overordnet arrangør af.
Særligt events på Weber® Grill Academy Aalborg har blandt andet budt på overlevelsesturene Natural Born Grillers, der er løbet af stablen i blandt andet Rold Skov og Uhrehøje Plantage. Desuden har man i samarbejde med About Learning A/S udviklet et koncept, der kombinerer grillhygge med 4MAT-metoden. En metode, som i mere end 30 år har hjulpet mennesker med at forstå deres egne – og teamets – læringsstile. Som en anden specialitet har Weber® Grill Academy Aalborg i en årrække lagt lokaler til arrangementet Forsmag, et kickoff-event for medlemmer af Weber Klubben. Her kan de allermest inkarnerede grillentusiaster få en forsmag på alt det nye fra Weber, få de nye produkter i hænderne og nyde en masse lækre smagsprøver direkte fra grillen.
Da Grilleriet Aalborg åbnede i 2007 talte det 3 medarbejdere, mens personalestaben ved indgangen til 2015 talte seks fastansatte samt 8-10 tilkaldemedarbejdere i både Aalborg og Købenavn.

Weber® Grill Academy København
Med udsigt til vand og skibe ligger Weber® Grill Academy København smukt placeret på kajen, der tilbage i 1950’erne lagde brosten til de danske udvandrere, som i deres søgen efter lykke gik om bord på amerikabådene. Det er uvist, hvor mange af udvandrerne, der rent faktisk fandt lykken og den amerikanske drøm. Sikkert er det til gengæld, at den amerikanske drøm – inkarneret i Weber-brandet – meget passende har fundet vej til de toppede brosten på Amerikakaj.
Ligesom Weber® Grill Academy Aalborg råder det 1.000 m2 store Weber® Grill Academy København naturligvis over alt inden for moderne lys-, it- og AV-udstyr, og i København står man heller ikke tilbage for søstervirksomheden, når det gælder faciliteter som lounge, bar, auditorium, showroom, mødelokaler, dining room, vinshop og mulighed for ball room. Dertil kommer stedets store grillkøkken, hvor der er plads til 80 gæster hands-on, mens køkkenet ved arrangementer uden hands-on kan rumme op til 150 personer.
Weber® Grill Academy København åbnede i 2011. Ligesom i Aalborg tilbyder Weber® Grill Academy København grillkurser for alle, mødefaciliteter, teambuilding og skræddersyede specialevents til gæsterne. Og så gik Weber® Grill Academy København helt i sort i 2014 og inviterede til lakridsfestival. En smagfuld oplevelse, der bød på alt fra kager til øl med lakrids – og selvfølgelig masser af tips, tricks og opskrifter til gæsternes grillerier hjemme i baghaven. Helt særligt for køkkenet i København er, at det er indrettet med en gigantisk emhætte, så man kan grille sine fantastiske festmiddage og saftige hverdagslækkerier indendørs – som det første, og dengang eneste sted i Danmark.

grillstarter med kulhistorien om grilleriet'lokaler ved grillerietkøkken ved grilleriet